HVOR OFTE BØR MAN VASKE ELLER SKIFTE SIT SENGETØJ? - Kūmau
Lastbil ikon - Leveringsinfo

Hurtig levering – 365 dage om året

Gratis fragt - Hjerte ikon

Gratis fragt på ordrer over 1.100 kr.

Boks ikon - Gratis og enkel returnering

100% kæmmet bomuld

Ifølge Sleep Foundation bruger de fleste af os mellem 49-60 timer i sengen om ugen. Det er lang tid og er i sig selv et godt argument for, hvorfor man bør have en seng og sengetøj af høj kvalitet. Men det efterlader også meget tid til at snavs, sved, hudceller, olier og støvmider kan samle sig i både lagen, dyne- og hovedpudebetræk.

God hygiejne er vigtigt i de fleste sammenhænge og hygiejneniveauet i din seng, er bestemt ingen undtagelse. Faktisk kan beskidte lagner og sengetøj være med til at fremprovokere allergier, hudirritationer og i værste fald astma.

Hvor ofte bør man så vaske sit sengetøj?

For de fleste vil det være optimalt, at vaske eller skifte både lagen og sengetøj én gang om ugen. Der samler sig mest skidt og snavs i lagnet og hovedpudebetrækket, hvorfor anbefalingen fra Sleep Foundation er, at de to elementer vaskes eller skiftes ugentligt. Dynebetrækket er ikke en ligeså stor synder i denne sammenhæng og bør i princippet kun vaskes hver 2.-4. uge, men vi synes nu alligevel det giver mening at skifte og vaske det hele sammen, for at undgå for meget spildplads i vaskemaskinen. 

Der kan også være tilfælde, hvor man bør vaske endnu oftere end anbefalingerne ovenfor. Hvis du f.eks. har husdyr og lader dem sove eller opholde sig meget i sengen, bør man skifte sit sengetøj endnu oftere. Det samme er tilfældet, hvis du lider af astma eller allergier, da det potentielt vil kunne mildne evt. symptomer, der skyldes eller forværres af mange timers kontakt med beskidt sengetøj.

Anbefalingerne kan også påvirkes af sæson og temperaturer. Når det er sommer og varmt sveder de fleste af os mere når vi sover og generelt bør vi derfor være mere opmærksomme på, at få skiftet til et nyvasket lagen og sengetøj i sommermånederne.

Hvis du har lyst til at prøve vores meget bløde og Oeko-Tex Standard 100 certificerede sengetøj i kæmmet bomuld kan det købes her. Husk at du indtil d. 24/12 får et gratis kuvertlagen i Snehvid eller Granit, hvis du køber 2 sæt sengetøj.