Sengetøj i kæmmet bomuld - Kūmau
Lastbil ikon - Leveringsinfo

Hurtig levering – 365 dage om året

Gratis fragt - Hjerte ikon

Gratis fragt på ordrer over 1.100 kr.

Boks ikon - Gratis og enkel returnering

100% kæmmet bomuld

Kæmmet bomuld

De fleste kender formentligt konventionel bomuld, der er den mest benyttede plantefiber til fremstilling af tøj og tekstiler, som bl.a. sengetøj og håndklæder. Der findes dog en eksklusiv variant af bomuld ved navn kæmmet bomuld, som ikke er ret kendt eller udbredt i Danmark – endnu.  

Kæmmet bomuld er meget blødere end almindelige bomuldstyper og mere nænsom mod huden. Vi mener at kæmmet bomuld er det absolut bedste materiale til dit sengetøj og vi er de første i Danmark, der producerer og forhandler vores egen kollektion af sengetøj i dette materiale.

Hvad er kæmmet bomuld?

Kæmmet bomuld er en ekstraordinær blød og fin variant af bomuld fremstillet ved at specialbehandle bomuldsfibrene inden de spindes til garn.

Det meget bløde og slidstærke materiale er ideelt til fremstilling af tekstiler, der skal i direkte kontakt med huden over længere perioder, hvilket er tilfældet med sengetøj.

For at lave konventionel bomuldstråd høstes bomulden og renses herefter grundigt. Derefter skal man karte bomulden. Kartning adskiller fibrene og retter dem helt ud, så de alle ligger i samme retning. Bomulden opdeles herefter i strenge af rå bomuld, der spindes til tråd.

Når bomuld kæmmes benyttes derudover fine børster til at trække alle tilbageværende urenheder ud af bomulden. Børsterne frasorterer også alle kortere bomuldsfibre, hvilket kun efterlader lange lige fibre af den bedste kvalitet. En fintakket kam sikrer, at alle de lange bomuldsfibre ligger helt tæt og i samme retning, når det herefter spindes til kæmmet bomuldstråd.

Teksturen af ​​kæmmet bomuld er finere og blødere, fordi der ingen korte bomuldsfibre er til at stikke ud og prikke mod huden, mens trådene samtidigt er renset for alle urenheder og kørt igennem med en fin kam.

Kæmmet bomuld holder længere og er skånsomt mod huden

Kæmmet bomuld er et slidstærkt materiale og holder længe, da de kortere bomuldsfibre, som oftest er dem der knækker og giver bomuldsprodukter en rug overflade efter længere tids brug, er blevet frasorteret gennem processen med kæmning.

Der er desværre ikke ret mange producenter i Danmark, der benytter sig af kæmmet bomuld og kendskabet til denne særlige forarbejdningsmetode er overraskende lav. Det er i vores optik ærgerligt, da det egner sig enormt godt til tekstiler – og særligt sengetøj – på grund af den bløde fornemmelse og forlængede holdbarhed. Stof af kæmmet bomuld er også meget skånsomt mod huden, da tråden er finere og alle urenheder fjernes ifm. kæmningen.

Af ovennævnte årsager, er kæmmet bomuld et meget dyrere materiale end f.eks. konventionel bomuld.

Er du interesseret i at købe blødt sengetøj af kæmmet bomuld i høj kvalitet?